вівторок, 18 червня 2019 16:17

Підготовка зустрічі лідерів "нормандської четвірки" почнеться у липні - Зеленський

Підготовка зустрічі лідерів "нормандської четвірки" почнеться у липні - Зеленський
Зеленський розповів коли почнеться підготовка до зустрічей "нормандської четвірки". Фото із відкритих джерел.

Підготовка до зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" - Німеччини, Франції, України та Росії – почнеться у липні.

"Для мене найголовніше питання – припинення війни. Обговорювалися дати після парламентських виборів в Україні. Але я хочу, щоб ця зустріч відбулася терміново, тому перша робоча зустріч відбудеться у липні", - сказав Зеленський у Берліні на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангели Меркель.

Меркель, у свою чергу, зазначила, що готова підтримати всі зусилля для врегулювання ситуації на Донбасі в рамках "нормандського формату", передає Українська правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Зеленського і Путіна прокоментував Пєсков

Вона додала, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться 12 липня.

"Ми готові, я, як і президент Макрон шукаємо можливість зустрітися", - сказала канцлерка.

Переговорів лідерів України, Росії, Німеччини та Франції у "нормандському форматі" з нуля не буде. Для їхнього відновлення потрібно оформити попередні домовленості документально. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Підготовка зустрічі лідерів "нормандської четвірки" почнеться у липні - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі