четвер, 05 березня 2020 18:42

Перших результатів від уряду треба чекати за 100 днів

Перших результатів від уряду треба чекати за 100 днів
Кабмін займеться соціальною політикою. Фото: ukrinform.com

Оновлений Кабмін має зайнятися тим, що не вдалося попередникам.

Перших результатів від уряду варто чекати за 100 днів, розповів Gazeta.ua політолог Руслан Бортник.

"Тижня за два представлять програму дій. Тим паче, коли кандидат йде на посаду, вже має певний план. Питання постає лише в синхронізації багатьох різних стратегій в одну спільну. Але ці документи виходять нереалістичними. Для мене маркером для цього уряду стануть зміни до державного бюджету. Це покаже справжні мотиви і цілі Кабміну".

Кабмін має вирішити питання з падінням промисловості, курсом гривні, тарифами і соцвиплатами. Також варто очікувати вищого професіоналізму та гри "за кулісами".

"Якщо минулий уряд складався із лібералів-теоретиків, то у новий увійшли ліберали-практики. Він професійніший, у кращих зв'язках з українським бізнесом і ліпше працюватиме у сучасних реаліях. Мене порадувало призначення на посаду міністра охорони здоров'я досвідченого лікаря Іллю Ємця. Але низка міністрів викликає питання – наприклад, до міністра Кабміну Олега Немчінова чи міністра фінансів Ігора Уманського. Перших результатів варто чекати через класичних 100 днів", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гончарука не було політичного початку - екснардеп Карпунцов

4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Тоді це проголосували 353 народних депутати. Після 277 голосами нардепи підтримали склад нового уряду, поданий новообраним прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.
Призначили 13 міністрів Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Перших результатів від уряду треба чекати за 100 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі