середа, 25 вересня 2019 10:57

"Перша ластівка вже пішла" - Дубілет розповів, що робитиме з працівниками міністерств

"Перша ластівка вже пішла" - Дубілет розповів, що робитиме з працівниками міністерств
Дубілет поділився планами щодо реформ у Кабміні. Фото:ua.news

Нове керівництво розпочало реформувати Кабмін, що має зробити його ефективнішим і зекономити бюджетні гроші.

У міністерствах є багато функцій, які повторюються, — бухгалтерія, базове ІТ, документообіг та інші, написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у Facebook.

Чиновник каже, що таких напрямів 19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згода на обробку персональних даних: Дубілет хоче скасувати документ

Кожен міністр є керівником великої структури, а ледь не більшість співробітників займається не формуванням або реалізацією політики, а підтримуючими функціями. Кожне міністерство має багато переваг за законом, тому що є окремою юридичною особою.

"Перша ластівка вже пішла. На цьому тижні ми домовилися з новоствореним Міністерством цифрової трансформації, що вони не набиратимуть людей до двох департаментів (кадри та бухгалтерія), а будуть "аутсорсити" ресурси секретаріату", - розповів Дубілет.

У міністра також є плани на майбутнє.

"Я хочу до кінця наступного року централізувати все, що можна, де це не заважатиме ефективній роботі. Впевнений, що у цій централізації є великий потенціал не тільки з міністерствами, а й з іншими органами влади, аж до регіонів".

Уряд України створить державну агенцію, яка займатиметься державним боргом України. Таким чином деполітизують питання держборгу України.

Зараз ви читаєте новину «"Перша ластівка вже пішла" - Дубілет розповів, що робитиме з працівниками міністерств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі