неділя, 27 червня 2021 19:48

Пересидів Порошенка, третій рік тримається при Зеленському - про Авакова зробили інфографіку

За два роки президентства Володимира Зеленського крісло міністра внутрішніх справ, в якому восьмий рік сидить Арсен Аваков, залишається непохитним. Про це йдеться в інфографіці "Слово і діло"

Міністр Аваков пережив одного президента і кількох прем'єрів, а Зеленський називає його "ефективним". Нещодавно ЗМІ написали, що восени очільника МВС можуть звільнити, і якщо знадобиться, то разом з усім Кабінетом міністрів.

Торік у березні Верховна Рада вп'яте затвердила Авакова на посаді міністра в уряді Дениса Шмигаля. Під парламентом протестували з вимогою відставки міністра. За відставку підписалися 55 народних депутатів - 36 зі "Слуги народу", 18 з "Голосу" і один з "Європейської солідарності".

Торік у червні зареєстрували проєкт постанови про звільнення Авакова, вона досі опрацьовується в комітеті.

 

Цікаво, що до своєї перемоги на виборах Зеленський дякував Авакову за хорошу роботу. "Я хотів би подякувати всім працівникам МВС, кожному поліцейському, кожному рятувальнику, кожному нацгвардійцю – спасибі вам за цю роботу. І окремо я хочу подякувати міністру Авакову: мені здається, це вперше в історії нашої країни, коли міністерство, поліція працювали не на окремого кандидата, а працювали на країну, захищали інтереси України".

У грудні 2019 року затримали кількох підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. На спеціальній пресконференції з цього приводу були присутні Аваков, тодішній генпрокурор Рябошапка і сам Зеленський. Пізніше президент сказав, що справа Шеремета – особиста відповідальність Авакова.

Під час нещодавньої пресконференції Зеленський заявив, що Авакова можуть звільнити, якщо обвинувачених у вбивстві Шеремета визнають невинними.

Тоді і з'явилися чутки, що можуть дати хід постанові, яку зареєстровали ще рік тому. Чутки про це підігрів і візит Яни Дугарь в Офіс президента. Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що це підготовка до відставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського запитали про Антоненка і відставку Авакова

20 травня 2019 року під час інавгурації президент Зеленський заявляв: "Громадяни втомились від досвідчених, системних, надутих політиків, які за 28 років створили країну можливостей. Можливостей відкатів, потоків, дерибанів. Ми збудуємо країну інших можливостей".

Зараз ви читаєте новину «Пересидів Порошенка, третій рік тримається при Зеленському - про Авакова зробили інфографіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі