четвер, 16 серпня 2018 16:41

Перед зустріччю з Путіним Меркель поговорила з Порошенком

Перед зустріччю з Путіним Меркель поговорила з Порошенком
Особливу увагу Петро Порошенко приділив звільненню українських політичних в'язнів, зокрема Олега Сенцова. Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомила прес-служба українського лідера.

"Співрозмовники скоординували позиції напередодні зустрічі канцлера ФРН та президента РФ. Петро Порошенко та Ангела Меркель обговорили ситуацію на Донбасі та подальші зусилля, в тому числі миротворчі, для забезпечення прогресу у мирному врегулюванні.

Особливу увагу Петро Порошенко приділив питанню звільнення українських заручників та політичних в'язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях та в Росії, зокрема необхідності негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Президент України та канцлер Німеччини також обговорили безпекові виклики, пов'язані з будівництвом "Північного потоку 2", - ідеться у повідомленні.

Крім того, сторони узгодили графік наступних контактів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат попередив про можливу зраду на переговорах Меркель і Путіна

Німецький канцлер Ангела Меркель планує зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним у суботу, 18 серпня, у Берліні. За словами її представника, головними питаннями переговорів стануть військові конфлікти в Сирії та на сході України, а також будівництво газопроводу "Північний потік 2".

Зараз ви читаєте новину «Перед зустріччю з Путіним Меркель поговорила з Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі