вівторок, 17 лютого 2009 15:12

Павленко запевняє, що "Артек" отримає гроші за планом

Павленко запевняє, що "Артек" отримає гроші за планом
Міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко заперечує інформацію про затримання надання фінансування міжнародному дитячому центру "Артек".

Він повідомив, що перша зміна в "Артеку" (Крим) розпочнеться 23-24 лютого, а в українському державному центрі "Молода гвардія" (Одеса) - з 1 березня.

Відповідно до затвердженого раніше плану, кошти на оплату путівок з держбюджету надійшли у вівторок, 17 лютого, а в середу, 18 лютого, вони будуть спрямовані до табору, сказав Павленко.

"Сьогодні постановою уряду N71 затверджено Порядок використання бюджетних коштів, передбачених на фінансування оздоровлення дітей. Міністерство фінансів погодило паспорт бюджетної програми та вартість ліжко-дня перебування дитини у МДЦ "Артек" та УДЦ "Молода гвардія", ним погоджено також Положення про направлення дітей до цих оздоровчих закладів", - розповів міністр.

"Сьогодні Державне казначейство виділило необхідні кошти, які завтра невідкладно будуть направлені до МДЦ "Артек", - запевнив Павленко, повідомляє Мінсім"ї.

Він наголосив, що його слова підтверджують заступник директора "Артеку" Сергій Капустін і керівник "Молодої Гвардії" Едуард Лебединський, присутні на брифінгу.

За словами міністра, структурні підрозділи Мінсім"ї у регіонах уже формують групи дітей відповідних категорій, які 23-24 лютого 2009 року заїдуть в "Артек" на І оздоровчу зміну.

Зокрема, це: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей; діти працівників органів МВС; військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов"язків; діти загиблих шахтарів та журналістів; талановиті та обдаровані - переможці конкурсів, змагань, фестивалів, спартакіад; діти, які постраждали від техногенних катастроф, аварій, стихійного лиха.

Павленко зазначив, що з огляду на труднощі, які виникали при чинному порядку фінансування відпочинку дітей, коли оплата за путівки здійснювалась лише після закінчення зміни, Мінсім"ї ініціювало, а уряд затвердив постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів", в якій дозволена авансова оплата за путівки до "Артеку" й "Молодої гвардії" без тендеру.

Міністр також зазначив, що у відповідності до постанови Кабміну N54 вже акумульовано 1,6 млн з 35 млн гривень, виділених із Резервного фонду на проведення невідкладних аварійних заходів, перелік яких за відповідними формами був поданий керівництвом "Артеку" лише 13 лютого цього року.

Відповідні розрахунки проходять погодження в Мінрегіонбуді, Мінфіні і Мінекономіки, після чого будуть затверджені Павленком. Отримання погодження у фахівців цих відомств, на думку членів Кабміну, "унеможливить розкрадання чи нецільове використання коштів, що траплялося в МДЦ "Артек" у минулому".

Павленко також запевнив, що всі зобов"язання щодо оздоровлення дітей будуть виконані у повному обсязі.

30 січня прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що уряд забезпечить функціонування "Артеку" за рахунок перерозподілу витрат на утримання Президента і його Секретаріату.

31 січня уряд схвалив зміни до державного бюджету на 2009 рік про виділення 60 млн. грн. на придбання путівок до "Артека" і виділив з резервного фонду 35 млн. грн. на забезпечення центру.

Крім того, Кабмін передав МДЦ "Артек" зі сфери управління Державного управління справами Президента в сферу управління Кабінету міністрів.

2 лютого Президент України Віктор Ющенко підтримав рішення уряду про початок фінансування МТЦ "Артек", однак нагадав, що 27 листопада 2008 року він видав указ про функціонування і розвиток МТЦ "Артек", згідно з яким уряд мав профінансувати табір у 2009 році. Як наголосила прес-секретар глави держави Ірина Ваннікова, указ не було виконано вчасно, і на 2009 рік уряд не передбачив кошти на фінансування табору.

За матеріалами Gazeta.ua, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Павленко запевняє, що "Артек" отримає гроші за планом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі