субота, 24 липня 2010 14:35

Патріарх Кирил та Путін "зваблюють" Януковича – експерт

Патріарх Кирил та Путін "зваблюють" Януковича – експерт

Політолога Олександра Палія не дивує те, що президент України Віктор Янукович таємно зустрічається із прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Така практика є небезпечною тим, що наш президент, скоріш за все, ще не визначився: він захищає інтереси України чи іноземної держави. Після харківських угод вже йшла мова про здачу газотранспортної системи України, інших галузей. Його в черговий раз їдуть "зваблювати" - спочатку патріарх Кирил, а потім російський прем"єр-міністр", - зауважив експерт.

За словами Палія, така дружба України та Росії добром не закінчиться. "Тому що вона побудована на односторонній здачі Україною своїх інтересів. Доки це існує – є дружба. До речі, це така сама ситуація, як була з президентом Білорусії. Коли Лукашенко здавав білоруську гуманітарну політику, мову, історію, політичні інтереси, для Росії він був хороший, його хвалили. Як тільки це все скінчилося, почалися проблеми, атаки на нього. Він став супер-злодієм, тому що почав відстоювати свої національні інтереси. З Україною рано чи пізно буде така сама ситуація", - зазначив він.

"Це погана парадигма, коли ми дружимо заради такої користі. У нашої країни не так багато чого залишилось для здачі Росії, щоб ця дружба тривала довго", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирил та Путін "зваблюють" Януковича – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі