вівторок, 13 липня 2010 15:44

Партія Соболєва піде на вибори

Партія Соболєва піде на вибори

Партія "Реформи і порядок" (ПРП) братиме участь в місцевих виборах, проте, погоджуватиме свої дії з партіями, що входять до Блоку Юлії Тимошенко, заявив заступник лідера фракції БЮТ, лідер ПРП Сергій Соболєв.

"Ми братимемо участь у виборах, і ті, хто сподівалися, що виб"ють маленькі партії, які входять у великі блоки, з виборчого процесу, сподівалися на це марно", - сказав депутат.

За словами Соболєва, ПРП братиме участь як у формуванні дільничних виборчих комісій, так і у формуванні територіальних виборчих комісій.

Разом з тим, він відзначив, що особлива увага приділятиметься виборам, які проходитимуть в мажоритарних округах.

"Кандидати будуть однозначно узгоджені, і не буде такого, що від БЮТ йтимуть декілька кандидатів", - заявив Соболєв.

За його словами, відносно участі у виборах за пропорційною системою за партійними списками, БЮТ в прийнятому законі знайшов "деякі діри", завдяки яким партії, що входять до блоків, зможуть погоджувати свої дії в цьому відношенні, зокрема, сформувати загальний список.

При цьому він відмовився назвати дані норми діючого закону.

Також Соболєв повідомив, що БЮТ має намір оскаржити закон про місцеві вибори за мажоритарно-пропорційною системою в Конституційному суді. Депутат підкреслив, що всі можливості для оскарження такого рішення парламенту є, не дивлячись на те, що нещодавно відбулася зміна голови Конституційного суду.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко сформована з представників трьох партій - Всеукраїнського об"єднання "Батьківщина", Української соціал-демократичної партії і партії "Реформи і порядок".

Раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко підкреслила, що ВО "Батьківщина" обов"язково братиме участь в місцевих виборах.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Зараз ви читаєте новину «Партія Соболєва піде на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі