вівторок, 30 серпня 2011 18:41

"Партія регіонів обмежує українську мову" - Наливайченко

"Партія регіонів обмежує українську мову" - Наливайченко

Глава політради партії "Наша України" Валентин Наливайченко заявляє, що законопроект про мовну політику, розроблений депутатами Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком, спрямований на обмеження застосування та розвитку державної української мови.

"Подібні законопроекти суперечать Конституції країни, не вирішують жодної реальної проблеми мов національних меншин і є лише ширмою для посилення русифікації. Тому ми закликаємо народних депутатів проголосувати проти його винесення на розгляд парламенту. Розіграш "мовної карти" вже не врятує даний режим від втрати довіри виборців", - вважає Наливайченко.

Він зазначає, що "депутатам від Партії регіонів самий час бути в Макіївці і Донецьку, щоб захистити права батьків, які протестують проти незаконного закриття середніх шкіл".

Наливайченко закликав громадські та політичні організації спільно протидіяти таким ініціативам Партії регіонів.

Як повідомлялося, напередодні на сайті Верховної Ради був зареєстрований законопроект Ківалова і Колесніченка "Про основи державної мовної політики". Документом пропонується надати статус регіональної російській мові в 13 регіонах України, де російська є рідною для, як мінімум, 10% населення.

Зараз ви читаєте новину «"Партія регіонів обмежує українську мову" - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі