пʼятниця, 30 березня 2012 13:40

"Партія регіонів і Віктор Янукович вимушені рухатися в європейському напрямку" - експерт

"Партія регіонів і Віктор Янукович вимушені рухатися в європейському напрямку" - експерт
Ми можемо рухатися в Європу тільки "траєкторією краба", гадає Карасьов Фото: glavcom.ua

Із власної волі чи мимовільно, ми все-таки рухаємося в бік європейських ринків. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Вадим Карасьов.

"Так робили країни Східної й Центральної Європи, коли Радянський Союз відмовив їм у дешевих нафті й газі. Щоб вийти на європейські ринки, треба посилити конкурентоспроможність продукції – запровадити нові технології, зробити прозорішими підприємництво й економіку", - зауважив він.

"Партія регіонів і Віктор Янукович вимушені рухатися в цьому напрямку. Це така собі неохоча євроінтеграція. Ще рік тому Янукович не знав, чи вступати до Митного союзу. Нині він розуміє, що це – станція, яку проїхали", - додав Карасьов.

За словами експерта, Україну сьогодні характеризує повзуча європеїзація.

"Втягнути туди і Схід, і Захід країни, відтягнути їх від російського магніту одним ривком – створенням національно-культурного проекту, як за Ющенка, – неможливо. Ми можемо рухатися в Європу тільки "траєкторією краба", повзком, з обманними рухами в напрямку Росії, щоб не було прямого супротиву з її боку", - наголосив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії Ангели Меркель запідозрили, що "Янукович прагне покласти край євроінтеграції"

"Звичайно, Янукович волів би й далі жити в закритій країні з "Межигір'ям", понтами, кортежами, охоронцями. Але підсвідомо він розуміє, що треба рухатися в Європу", - підкреслив політолог.

Про те, якими міркуваннями керувався Порошенко, приймаючи рішення обійняти посаду міністра економіки, Вадим Карасьов розповідає у новому номері журналу "Країна" № 12 (115) за 29 березня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Партія регіонів і Віктор Янукович вимушені рухатися в європейському напрямку" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі