четвер, 05 квітня 2018 10:05

Парламент візьметься за президентський законопроект про нацбезпеку

Парламент візьметься за президентський законопроект про нацбезпеку
ВР звернеться до міжнародного співтовариства щодо монополії РФ на газових ринках світу. Фото: Сергій Ковальчук

Парламент сьогодні планує включити до порядку денного і розглянути президентський законопроект про національну безпеку.

У сесійній залі зареєструвалися 367 народних депутатів.

Народні обранці розпочнуть роботу з реформи парламенту. Йдеться про скорочення кількості парламентських комітетів.

Потім розглянуть звернення до світового співтовариства з приводу неприйнятності будівництва газопроводу "Північний потік 2" і монополії РФ на газових ринках світу.

У порядку денному також кілька ратифікацій, законопроект про дипломатичну службу, питання нацбезпеки й оборони. Також нардепи мають намір розглянути проект закону про установу бізнес-омбудсмена у другому читанні.

Серед іншого передбачений розгляд законопроекту про обмеження розміщення офісів у житлових будинках, урядового проекту закону щодо врегулювання питань авторського і суміжних прав, зміни щодо відновлення кредитування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не вистачає везіння в лотерею" - антикорупціонер поставив Ляшка на місце

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський вважає, що законопроект про нацбезпеку потрібно переписати. Він регулює основи та принципи державної політики в сфері національної безпеки і оборони з урахуванням членства в ЄС і НАТО, механізми вдосконалення демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, систему керівництва ЗСУ, зокрема, розподіл завдань, функцій, повноважень, відповідальності і підзвітності військового керівництва.

У січні законопроект був схвалений РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Парламент візьметься за президентський законопроект про нацбезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі