вівторок, 27 лютого 2018 11:14

Від 510 до 8500 грн - Рада збільшила штрафи за порушення на кордоні та в'їзді в зону АТО

Від 510 до 8500 грн - Рада збільшила штрафи за порушення на кордоні та в'їзді в зону АТО
Верховна Рада підтримала законопроект, що збільшує штрафи за порушення на державному кордоні та лінії розмежування із окупованими територіями. Фото: dpsu.gov.ua

Верховна Рада підтримала законопроект 5442, що збільшує штрафи за порушення на державному кордоні та лінії розмежування із окупованими територіями.

За документ у другому читанні проголосував 251 народний депутат, пише "Українська правда"

Проект закону вносить зміни до кількох статей Кодексу про адмінпорушення та встановлює два нових види адміністративної відповідальності. Також новела доповнює кілька законів "для удосконалення заходів, які вживаються Держприкордонслужбою у протидії нелегальній міграції на державному кордоні".

Зокрема, документ передбачає підвищення штрафів за опір правоохоронцям і прикордонникам у вигляді "злісної непокори" вимогам військовослужбовців або прикордонників під час виконання ними службових обов'язків. Штраф за це зростає з 85-170 гривень до 850-1700.

Якщо те саме робить група чи особа повторно протягом року, штраф збільшується з 170-340 до 1700-5100 грн.

Такі ж штрафи можуть очікувати іноземців, які порушили правила перебування на території країни чи прострочили документи, які дозволяють перебувати у державі.

Також законопроект збільшує штрафи за незаконний перетин кордону України - зокрема, із підробленими документами - до 3400-8500 гривень. А якщо людина потрапила до зони АТО поза пунктами в'їзду-виїзду - штраф може становити від 510 до 1190 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-прокурор трибуналу розповів, як треба покарати російських найманців на Донбасі

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Від 510 до 8500 грн - Рада збільшила штрафи за порушення на кордоні та в'їзді в зону АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі