четвер, 23 вересня 2021 17:16

Опубліковані списки представників "Російського союзу ветеранів Афганістану", які допомагали окупувати Крим

  Російський сенатор Клінцевич і ще 198 членів Російського союзу ветеранів Афганістану нагороджені за окупацію Криму
Російський сенатор Клінцевич і ще 198 членів Російського союзу ветеранів Афганістану нагороджені за окупацію Криму

Список зі 199 представників "Російського союзу ветеранів Афганістану" (РСВА), які безпосередньо брали участь в операції РФ з окупації українського півострова Крим в 2014 році і в березні того ж року були нагороджені російською владою, опублікований на сайті Асоціації реінтеграції Криму.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс".

Як наголошується у повідомленні, четверо членів РСВА були нагороджені "Почесною грамотою за приєднання Криму", дев'ять були удостоєні "Подяки президента РФ за приєднання Криму" і 186 представлені до "грамоти президента РФ за приєднання Криму". У списку вказані імена та паспортні дані нагороджених, в тому числі й лідера РСВА, російського сенатора Франца Клінцевича.

"Переконані, що списки викличуть інтерес у представників волонтерського і експертного співтовариства, які займаються розслідуваннями військових злочинів Росії, а також привернуть увагу компетентних органів інших країн, на території яких фігуранти списків можуть тимчасово або постійно прибувати і в нинішні час", - йдеться в повідомленні.

В Асоціації зазначають, що ще в червні 2014 року в ЗМІ повідомлялося про таємно нагороджених за "кримську кампанію" росіян, частина з яких мали відношення до захоплення українських військових частин і адмінбудівель, частина брали участь у масовках під виглядом місцевих жителів, а частина надавали інформаційну підтримку в Москві. Нагороди отримали спершу чиновники, потім члени партій "Єдина Росія" і "Патріоти Росії", а 31 березня - члени РСВА. Трьом представникам РСВА вручили медаль ордена "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня, дев'ятьох нагородили грамотою "Подяка президента РФ", а 186 осіб удостоїлися "Почесної грамоти" з формулюванням "За активну участь у роботі зі зміцнення дружби між народами".

При тому, що укази президента РФ не були опубліковані, нагороджені не приховували своїх нагород, відзначається в публікації. Тоді був представлений неповний їх список.

Зараз ви читаєте новину «Опубліковані списки представників "Російського союзу ветеранів Афганістану", які допомагали окупувати Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі