пʼятниця, 10 січня 2014 11:34

Опозиції радять представити на народному віче тіньовий уряд

Опозиції радять представити на народному віче тіньовий уряд
Фото: Gazeta.ua

У неділю на віче на майдані не буде нових ідей, гасел, повідомлень та облич.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Буде спроба дотримуватися циклічності — треба виходити на майдан щонеділі. Але люди давно чекають від опозиції на єдиного кандидата в президенти. Цього також у неділю не буде. Його відсутність можна було б компенсувати якоюсь чіткою доктриною. Наприклад, створення в Україні парламентської республіки. Таким чином опозиційні партії показали б, що збираються разом цього добитися. Ще можна було б запропонувати свій тіньовий Кабмін. Однак проблема в тому, що опозиція, окрім своїх, нікого не допускає до керівництва. Звужуючи формат, вони заганяють себе в кут. Вони хочуть, щоб громадський рух був контролером лише влади, а не опозиції. Це свідчить про те, що прийшовши до влади, вони не потерплять будь-якого громадського контролю", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання кандидатів - другорядне. Опозиція має показати план розвитку України - Бала

За словами експерта, до складу тіньового уряду мали б увійти не тільки політики, а й громадські діячі з усієї України.

"Але якщо він буде формуватися за тим самим принципом, що і рада об'єднання "Майдан", де немає квотності та соціальних груп, це все буде приречене на поразку. Кабмін — специфічна річ. Потрібно, аби він регенерував пакет перших указів, постанов та законів, які будуть реалізовані у разі приходу до влади", - зауважив Цибулько і додав, що очолити такий Кабмін може Петро Порошенко, бо він працював у кількох урядах і є найбільш підготовленим серед опозиціонерів майдану.

Нагадаємо, у неділю 12 січня на Майдані Незалежності відбудеться Народне Віче, на якому заплановані виступи лідерів опозиції, громадських діячів. Планується, що зі сцени буде оголошено план дій Майдану на найближчий час.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції радять представити на народному віче тіньовий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі