вівторок, 06 листопада 2012 16:10

Опозиція вимагає звільнити губернаторів

Опозиція вимагає звільнити губернаторів
Фото: podrobnosti.ua

Для того, щоб остаточно завершити виборчу кампанію, опозиція вимагає звільнення з посад голів обласних адміністрацій, які керували фальсифікаціями.

Про це на брифінгу 6 листопада заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, пише Українська правда, посилаючись на прес-службу політика.

"Ми, як опозиція ставимо чітку вимогу про звільнення з посад голів обласних адміністрацій, які керували і продовжують керувати фальсифікаціями", - сказав він.

Зокрема, Томенко назвав голову Київської міської адміністрації Олександра Попова, Голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, Вінницької ОДА Миколу Джигу, Миколаївської ОДА Миколу Круглова і Київської ОДА Анатолія Присяжнюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада грає на зміцнення опозиції — Фесенко

"Ці люди безпосередньо у своїх кабінетах не соромлячись давали вказівки: виключити світло на виборчій дільниці, в окружній комісії, здати членів комісії тощо", - сказав він.

"Окрім того, ми переконані, що проти голів ОВК №194 Ольги Козько, №197 Максима Оніщенка, №132 Василя Микитюка, які свідомо або заважали підведенню результатів виборів, або привезли сфальшовані протоколи, повинні бути відкриті кримінальні справи і ми зробимо все, щоб вони сиділи в тюрмі", - заявив Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція вже не хоче перевиборів і погрожує визнати вибори недійсними

Політик також повідомив, що опозиція склала список системних адміністраторів, які на низці окружних виборчих дільниць вводили фальсифіковані дані до серверу ЦВК.

Томенко додав, що навіть якщо в кількох округах будуть повторні вибори, то "ми не маємо морального права починати свою роботу, поки в цих округах не буде оголошений результат".

"Якщо бодай на двох округах не будуть визнані результати, то Верховна Рада 7 скликання не має права починати свою роботу", - наголосив віце-спікер.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає звільнити губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі