середа, 03 квітня 2013 09:28

Опозиція розробляє варіанти вирішення київського питання

Опозиція розробляє варіанти вирішення київського питання
Володимир Яворівський. Фото: ipress.ua

Опозиція ще розробляє імовірні варіанти вирішення питання щодо виборів у Києві.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський.

Говорячи про вчорашнє голосування у Верховній Раді щодо питання про призначення дати виборів у Києві, нардеп наголосив, що Партія регіонів буде і надалі якомога довше відтягувати вирішення цієї проблеми, бо їхня мета — проведення виборів у 2015 році.

"Вони хочуть це відтягнути до 2015 року. Для них це ключовий рік, який визначить, хто буде президентом. Якщо вони протягнуть Януковича, то тоді вже будуть братися і за Київ. Тому жодні нормальні, людські домовленості з ними абсолютно виключаються і нічого близького до цього бути не може", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк пояснив, чого опозиція не підтримала ідею "Спільної справи"

У середу, за словами парламентаря, опозиція має намір виставити питання про призначення виборів на повторне голосування. Якщо не вийде — то виставить на голосування проект постанови Яворівського.

"Завтра опозиція виставить мій проект постанови. Його суть у тому, що її можна приймати ще сьогодні, завтра, післязавтра, і потім, з моменти ухвалення цієї постанови, рівно через 60 днів у першу неділю мають відбутися вибори київського мера. Я мало в це вірю, але ми у середу таки спробуємо ще виставити цю постанову, як резервну", - розповів він.

Нардеп додав: "А далі, швидше за все, вони (влада) будуть вперто і затято робити все (аби цього не допустити — ред.). Вони бояться здати повністю Київ. Вся коренева система місцевої влади знаходиться, абсолютно зрозуміло, у їхніх руках. Тому що немає районних рад, немає мера, та і вся міська влада вже давно деморалізована".

Водночас, нардеп зауважив, що опозиція наразі обдумує можливі варіанти поведінки щодо цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів - найбагатша партія в Раді, а "Свобода" - найбідніша - "Опора"

"Якби я навіть достеменно знав, що робитимемо далі, то я би це не розповідав. Але ми шукаємо якихось нових шляхів. Одразу скажу, що їх — реальних таких, які могли б вплинути на цю "компашку" без моралі - дуже мало. Вони просто будуть йти напролом. На превеликий жаль, кияни теж не зовсім готові, щоби обстоювати себе", - зауважив Яворівький.

"Голосів то у нас немає все одно. Ми це розуміємо. Правда їх немає і у них. Як показало багато голосувань — у них набирається 180-190 голосів. Але у них є голоси для того, щоби втримати ситуацію. Через те якоїсь продуктивної перспективи поки не видно", - додав нардеп.

Нагадаємо, що вчора, 2 квітня, Верховна Рада провалила голосування за призначення дати виборів у Києві. "За" проголосувало всього лише 209 депутатів, за необхідних 226.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція розробляє варіанти вирішення київського питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі