понеділок, 02 липня 2012 15:02

Опозиція проти перенесення столиці з Києва в інше місто

Опозиція проти перенесення столиці з Києва в інше місто
Анатолій Гриценко каже, що корупцію треба долати іншими методами. Фото: obozrevatel.com

Боротися з корупцією треба іншими методами.

Про це під час візиту до Черкас заявив один із керівників об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична місія Януковича полягає саме в тому, що він приведе нас до тями - Корчинський

"Майже 200 країн подолали корупцію не переносячи столиці до інших міст. Це дуже дорого й складно.  Нам треба йти іншим шляхом. Наприклад зобов'язати чиновників і членів їхніх родин декларувати доходи й видатки. Ми спробували це зробити, однак нинішня влада ввела поправку. Мовляв дітьми вважати лише неповнолітніх членів сімей. Якщо ж дорослий син президента за рік стає мільярдером, то на думку Януковича тут ніякої корупції і близько нема", - наголосив політик.

Також Гриценко виступив проти зняття депутатської недоторканності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков оскаржуватиме корупцію Євро-2012 у суді

"Це лише піар-хід Партії регіонів. Гроші крадуть не депутати, а представники виконавчої влади від міністрів до губернаторів. Вони ніякої недоторканності не мають, однак продовжують успішно красти", - акцентував нардеп.

На думку опозиціонера, недоторканність треба було б знімати з усіх гілок влади, включаючи президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко: "Янукович може сісти ще раз"

"Кілька років тому Янукович і майбутній міністр юстиції  Лавринович, будучи в опозиції, щосили проштовхували закон про одночасне зняття недоторканності з депутатів і президента. Я їх тоді підтримав. Минуло три роки. Що змінилося відтоді? Я як підтримував цю норму, так і підтримую. Янукович і Лавринович стали владою і про зняття недоторканності з президента забули. Черновецький не має недоторканності, однак до в'язниці його ніхто не садить. Щоб подолати корупцію, треба мати політичну волю. В нинішнього керівництва її немає", - підсумував Гриценко.

Нагадаємо, раніше влада обговорювала можливість перенесення столиці з Києва до іншого міста з метою оптимізації та розміщення усіх владних структур в одному місці. Для створення владного "кварталу" розглядалися такі міста як Вишгород, Бориспіль та Бровари.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція проти перенесення столиці з Києва в інше місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі