середа, 04 липня 2012 14:14

Спецтема: Боротьба за "мову"

Опозиція не сяде за круглий стіл із шантажистом-Януковичем, доки він не покається — Соболєв

Опозиція не сяде за круглий стіл із шантажистом-Януковичем, доки він не покається — Соболєв
Сергій Соболєв каже, що у Раду опозиція не повернеться. Фото: liga.net

Сьогодні президент Янукович провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та головами фракцій. Нагадаємо, що на зустріч запросили і опозиційних депутатів, проте вони погодились зустрітися із Януковичем тільки у присутності журналістів і без комуністів. За інформацією прес-служби президента, опозиція на круглий стіл так і не з'явилась.

Про причини відмови від зустрічі з президентом у коментарі Gazeta.ua розповів "бютівець" Сергій Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві через "мову" люди звільняються з підприємств "регіоналів" - мітингують з другої ночі

"Президент у нас головний порушник Конституції. До тих пір, поки у відставку не буде відправлений Мартинюк, провокатор-комуніст, який виконує завдання Януковича, поки не буде каяття Януковича перед парламентом за порушення Конституції, ми ніколи не повернемось до парламенту і ніяких зустрічей із шантажистом-Януковичем не буде", - наголосив політик.

На питання про те, чому опозиція не домовляється з владою за круглим столом, Соболєв зазначив: "Для цього треба, щоб були усі передумови. За круглим столом з Януковичем повинна вести переговори звільнена Тимошенко, як лідер опозиції, Луценко, - і тоді це будуть переговори. А коли лідери опозиції у в'язниці, а Янукович буде пробувати нав'язувати свою точку зору, ні про які переговори не буде й мови".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Європейській площі зібралися півтисячі мітингувальників. Опозиція чекає на поповнення

Щодо заяви президента про те, що можливо парламент доведеться розпустити достроково, Соболєв відповів, що президент не знає, про що говорить.

"Нехай президент читає Конституцію. Це людина, яка не вміє ні читати, ні писати, ні говорити - нехай хоч радники йому прочитають Конституцію, чи є в нього підстави для розпуску Верховної Ради. Він мабуть забув, що коли ліквідовував через свій ручний Конституційний суд попередню Конституцію, там ліквідували всі підстави для розпуску Верховної Ради, які існували до того. Спочатку треба лікбез провести з президентом, перш ніж він буде якісь публічні заяви робити", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок очікує на провокації з боку прибічників Калашнікова

Нагадаємо, сьогодні про відставку оголосили голова українського парламенту Володимир Литвин та його заступник "бютівець" Микола Томенко. Сталося це через вчорашнє голосування за закон "Про засади державної мовної політики".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не сяде за круглий стіл із шантажистом-Януковичем, доки він не покається — Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі