пʼятниця, 23 листопада 2012 00:36

Опозиція має постаратися взяти якомога більше комітетів - експерт

Опозиція має постаратися взяти якомога більше комітетів - експерт
Тарас Березовець. Фото: real-politics.org

Опозиція має взяти участь у розподілі комітетів і постаратися отримати якомога більші місць.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Тарас Березовець.

Коментуючи інформацію проте, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко наполягала на тому, щоби опозиція обнулила списки і не йшла у нову Верховну Раду, він наголосив:

"Логіка в діях Тимошенко була і вона була  пов'язана з тим, що опозиція не змогла отримати більшості у Верховній Раді. Тому треба робити все можливе, щоби цю Верховну Раду розпустити. Хоча технічно неможливо добитися норми про складання мандатів 151 народним депутатом, просто змінилася Конституція і технічно це зробити неможливо".

Експерт додав: "Але сьогодні опозиція зайнята в тому числі і процесом – хто все таки очолить фракцію. Сьогодні є досить жорстка боротьба між новими депутатами за лідерство і так званими старими".

"Це меншої мірою стосується УДАРу і "Свободи". Вони, як нові політичні сили, зараз будуть готові до достатньо свіжих нетривіальних рішень", - підкреслив Березовець.

Водночас, політолог переконаний, що опозиція таки має взяти участь у розподілі парламентських комітетів.

"Оскільки  вони вже відхилили сценарій Тимошенко про відмову від депутатських мандатів, тому логічно було б взяти кілька комітети для контролю, принаймні комітет зі свободи слова, депутатської етики та регламенту ну і по можливості якщо вдасться – бюджетний комітет", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має постаратися взяти якомога більше комітетів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі