понеділок, 10 жовтня 2011 15:47

Опальний Хара проштовхує Шведова на голову профспілки аграріїв

Василь Хара робить спроби поставити керівником Профспілки працівників агропромислового комплексу свого протеже Валерія Шведова. Зараз Шведов очолює Контрольно-ревізійну комісію ФПУ, повідомляє Цензор.нет.

Розуміючи хиткість свого становища та усвідомлюючи сумнівні перспективи своєї подальшої політичної і громадської кар'єри, Василь Хара вирішив будь-що залишити по собі максимум своїх людей на провідних посадах у Федерації профспілок України.

Затяжну конфліктність навколо ФПУ експерти пояснюють зіпсованими стосунками Хари з основними центрами впливу у державі. Десятки кримінальних справ, жодного слова на захист від рідної Партії регіонів і повне ігнорування з боку Віктора Януковича. Поінформовані джерела стверджують, численні прохання Василя Хари про зустріч у кабінеті Президента залишилися без відповіді.

Наелектризована атмосфера у самих профспілках лише підтверджує неминучість відставки Василя Хари. Майже всі заступники Хари написали заяви про складання повноважень.

Хара не сприймає очевидних сигналів зверху, що надходять у вигляді викликів до Генпрокуратури і обшуків податківцями приміщення Федерації. Вочевидь він вирішив йти у ва-банк і хоч би як, але втримати певний контроль над профспілками навіть у випадку своєї вірогідної відставки.

Черговий ставленик, якого протежує Хара – Валерій Шведов. У зв'язку з недавньою смертю попереднього керівника профспілки аграріїв, у кінці жовтня відбуватимуться вибори нового голови галузевої профспілки. Василь Хара робитиме ставку саме на Шведова. Він невипадковий претендент, оскільки сьогодні очолює Контрольно-ревізійну комісію ФПУ. Усі сумнівні майнові операції керівництва профспілок, щодо яких слідчі органи сьогодні провадять слідчі дії, відбувалися під його пильним оком та за його мовчазної згоди. Вочевидь у Хари зі Шведовим багато спільних секретів. Це й пояснює довіру до Валерія Шведова. Він вигідна для Василя Хари кандидатура.

Використовуючи свої посадові важелі, Хара активно боротиметься за обрання Шведова на цю посаду, оскільки аграрна профспілка є однією з найчисельніших та найрозгалуженіших.

Водночас, експерти стверджують, що людина, яка мала безпосередню причетність до операцій з профспілковим майном, навряд чи матиме шанс здобути підтримку активу аграрних профспілок. Окрім того, Валерію Шведову може завадити близькість з Василем Харою, який через зрозумілі обставини викликає неоднозначну реакцію серед профспілкових функціонерів.

Довідка. Профспілка працівників агропромислового комплексу одна з найчисельніших і нараховує близько 2 мільйонів членів. До профспілки входять працівники підприємств і організацій сільського господарства, харчової та переробної промисловості, працівники суміжних галузей, студенти та учні галузевих вищих навчальних закладів і ПТУ.

Зараз ви читаєте новину «Опальний Хара проштовхує Шведова на голову профспілки аграріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі