четвер, 19 листопада 2009 23:38

Оніщук не вважає трагедією можливу відставку уряду

Оніщук не вважає трагедією можливу відставку уряду

Міністр юстиції України Микола Оніщук не бачить нічого поганого у можливій відставці діючого Кабінету Міністрів.

Про це він заявив у четвер ввечері в ефірі "5 каналу", коментуючи ініціативу Партії регіонів висловити недовіру уряду Юлії Тимошенко.

"Якщо уявити суто теоретично, що це станеться, то трагедії не буде. Уряд буде продовжувати виконувати свої повноваження без обмежень до того часу, поки не буде сформований новий уряд", - сказав міністр.

Проте Оніщук зазначив, що все ж не можна і переоцінювати такого розвитку подій, оскільки на сьогодні зібрано близько 170 підписів.

"Хоча цього явно замало для того, щоб можна було розраховувати на відповідне результативне голосування. Вже зібрана певна кількість голосів, а їх за Конституцією необхідно не менше ніж 150, щоб питання було внесено у порядок денний. Проте цього року така спроба не перша і ніяких результатів це не дало", - наголосив він.

Глава Мін"юсту також не бачить нічого критичного у неприйнятті Державного бюджету на 2010 рік, але вважає, що його доля буде складна.

"Передвиборний період - не найкращий час для того, щоб ухвалювати бюджет, оскільки політичні сили мають різнополярні інтереси. Тим не менше, якщо бюджет не буде ухвалений, трагедії немає, оскільки бюджетний кодекс передбачає можливість функціонування країни, в тому числі фінансування видатків держбюджету відповідно до розпису цього року, маючи на увазі, що видатки у 2010 році будуть забезпечені у розмірі 1/12 від розміру бюджету 2008 року", - розповів Оніщук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Оніщук не вважає трагедією можливу відставку уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі