вівторок, 11 вересня 2018 16:33

Омбудсмен не вказала десятки мільйонів гривень у декларації

Омбудсмен не вказала десятки мільйонів гривень у декларації
Омбудсмен Людмила Денісова не вказала в деклараціях понад 29 млн грн. Фото: Facebook

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова не задекларувала дохід від фінансової компанії. Про це повідомили у Національному агенстві із запобігання корупції.

"У декларації за 2015 рік вона не задекларувала дохід у розмірі 23 840 268 грн, отриманий від фінансової компанії, та недостовірно вказала розмір своїх внесків до статутних капіталів 4 товариств, який відрізняється від достовірного на суму 5 454 248 грн", - йдеться у повідомленні.

Загалом посадовець не вказала 29,2 млн грн.

Інформація щодо внесків так само недостовірно відображена у деклараціях посадовця й за 2016 та 2017 роки. Відповідні обґрунтовані висновки відомство направило до Національного антикорупційного бюро.

Раніше у НАЗК повідомляли про правопорушення за статтею Кримінального кодексу "декларування недостовірної інформації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді нагадали про віллу президента в Іспанії

1 квітня завершилася 3 хвиля електронного декларування. Щорічні декларації подали 816 509 високопосадовців і чиновників.

Декларації заповнювали президент, голова Верховної Ради, народні депутати, урядовці, судді, прокурори, керівники державних і комунальних підприємств та установ, обласних управлінь, районних адміністрацій, навчальних і медичних закладів державної й комунальної форм власності, працівники антикорупційних громадських організацій. Вказували свої статки та майно.

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмен не вказала десятки мільйонів гривень у декларації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі