пʼятниця, 25 січня 2013 00:40

Олігархи можуть підтримати Порошенка як кандидата у президенти - політолог

Олігархи можуть підтримати Порошенка як кандидата у президенти - політолог
Сергій Таран Фото: 24tv.ua

Олігархи можуть підтримати Петра Порошенка як кандидата у президенти у 2015 році. Так вважає голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран. Про це він сказав на прес-конференції.

"Порошенко розглядається як один з кандидатів у президенти, але це людина, за якої немає партії в Україні. Тому для нього посада мера (Києва – ред.) – це була б серйозна заявка на те, щоб стати політиком загальноукраїнського масштабу. Таким, якими є інші лідери опозиції, партії яких отримали перемогу на останніх парламентських виборах. Але є один плюс. Я думаю, з багатьма серед олігархічних кіл буде легше домовитися про підтримку на майбутніх президентських виборах. Він не такий контроверсійний. І тому багато олігархів зможуть з ним домовитися, тому що він з того самого середовища, що й вони. Якщо це станеться, то Порошенко зможе відіграти роль альтернативного кандидата від влади, про якого влада відкрито говорити не буде, але якого підтримають окремі олігархічні кола, які зараз наближені до президента. Це буде такий варіант: наприклад, якби у 2004 році, Кучма свого часу поставив не на Януковича, а на Тігіпка, я думаю, що Тігіпко тоді б переміг. І, можливо, ніякої Помаранчевої революції не було. Порошенко – це варіант Тігіпка. Але трохи наївно на це сподіватися. Тому що Янукович думає трішки іншими категоріями і для нього працює зовсім інша логіка, набагато більш раціональна, якщо можна так сказати. І тому це може і не статися з ініціативою Януковича. А от з ініціатив олігархічних кіл може статися", - зазначив Таран.

Експерт вважає, що Порошенку варто стати мером Києва.

"Порошенко спробує не лише стати мером. А спробує стати точкою консолідації між тими олігархічними колами, які не вже зараз задоволені Януковичем через перерозподіл власності, особливо великої власності. Ось ці олігархічні кола можуть теоретично поставити на Порошенка у 2015 році. Для того, щоб стати публічним кандидатом, йому треба стати мером", - додав Таран.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи можуть підтримати Порошенка як кандидата у президенти - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі