вівторок, 06 вересня 2022 04:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти набрехали про війну в Україні: підбірка фейків за добу

Окупанти набрехали про війну в Україні: підбірка фейків за добу
Окупанти знову багато набрехали. Фото: Детектор Медіа

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України продовжує збирати і публікувати неправдиві новини від російських окупантів.

Протягом 5 вересня росіяни ширили саму дезінформацію, повідомляє ЦПД в Телеграм.

Посол РФ в США Анатолій Антонов заявив, що "своїми діями США віддаляють мир… Американські підприємства виготовляють озброєння для нацистських та терористичних формувань, які цілеспрямовано обстрілюють житлові квартали міст Донбасу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП розповіли про нові фейки російської пропаганди щодо України

Президент Росії Володимир Путін заявив, що "обов'язок РФ – надати допомогу Донбасу та його мешканцям, проти яких неонацистський київський режим розгорнув бойові дії після загарбання влади 2014 року".

Представник МЗС РФ Олексій Дробінін заявив, що "війна прискорила зміни, які й без того набирали хід на міжнародній арені… формування міцної основи для багатополярного світоустрою, де існуватиме кілька центрів економічного зростання, політичного впливу та прийняття рішень, незалежних від єдиного полюса сили".

Дочірня компанія Google Alphabet розпочала кампанію протидії дезінформації про українських біженців у Польщі, Словаччині й Чехії.

У рамках кампанії створили серію 90-секундних відеороликів, які покликані "щепити" людей від шкідливого контенту в соціальних мережах.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти набрехали про війну в Україні: підбірка фейків за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі