четвер, 02 лютого 2023 22:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти хочуть здатися в полон: озвучили свіжі дані

Окупанти хочуть здатися в полон: озвучили свіжі дані
Окупанти масово здаються у полон. Фото: Укрінформ

Кількість звернень від російських окупантів, які хочуть здатися в полон, зросла майже на 50%.

Найбільший інтерес спостерігається у жителів Москви, Санкт-Петербурга, Краснодарського краю, Ростовської та Нижньогородської областей РФ, у Telegram повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Серед жителів України переважна більшість – це жителі Донецької області та АР Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "По*рен на людей.... Нікому ніхто не потрібен" - дружина російського окупанта поскаржилася на командирів

"Сайт проекту "Хочу жити" у січні відвідало 5,6 млн користувачів, 4,7 млн яких – з Росії та 350 тисяч – з України (переважно з тимчасово окупованих територій)", – йдеться в повідомленні.

За весь час роботи проекту з 15 вересня 2022 року надійшло понад 7,6 тис. звернень росіян та жителів тимчасово окупованих територій України. У січні 2023 року кількість звернень зросла майже на 50%.

Утримання військовополонених, які добровільно здалися в полон через проєкт "Хочу жити", відбувається згідно з положеннями Женевських конвенцій, вони за власним бажанням можуть повернутись додому в результаті обміну або просити притулок в Україні та деяких країнах ЄС.

"Хочу жити" – український державний проект, покликаний допомогти військовим армії РФ та Білорусі безпечно здатися в полон. Проєкт було запущено у вересні 2022 року Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, що діє за підтримки Міністерства оборони України та Головного управління розвідки.

18 вересня у рамках роботи координаційного штабу було відкрито Єдиний центр та цілодобову "гарячу лінію" для прийому звернень від російських військових та їхніх родин про можливості скласти зброю та зберегти своє здоров'я та життя.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть здатися в полон: озвучили свіжі дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі