вівторок, 13 серпня 2019 14:51

Офіс президента готує форум для Донбасу

Офіс президента готує форум для Донбасу
"Тільки інформаційними заходами ми не змінимо ситуацію", — Данилюк. ФОТО: "РБК-Україна"

Офіс президента Володимира Зеленського готує форум для обговорення розвитку Донбасу та залучення туди інвесторів. Проведуть його восени в Маріуполі.

Про це в інтерв'ю BBC розповів секретар РНБО Олександр Данилюк.

Форум матиме економічне спрямування.

"Позиція Зеленського в тому, що за будь-яких дій має бути результат. Тільки інформаційними заходами ми не змінимо ситуацію. У регіон треба залучати інвестиції - у дороги, порти, розвиток іншої інфраструктури, школи, для цього потрібні гроші. Є ресурси місцевого бюджету, є ресурси центрального бюджету, є міжнародних фінансових організацій, а є приватний бізнес", — сказав секретар РНБО.

"Треба розуміти, хто і що хоче отримати, розуміти мотивацію. Наприклад, я спілкувався з президентом Світового банку, і ми обговорили логіку того, чому СБ міг би брати участь в проєктах на Донбасі. І прив'язали це до ключових реформ, які вони підтримують в Україні. Якщо інші будуть вкладатися, то на Донбасі буде досягнута критична маса змін", — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемир'я досягнуто? Досягнуто": в Офісі Зеленського розповіли про подальші плани щодо Донбасу

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк виступає проти зняття економічної блокади Донбасу. На його думку, рішення про зняття блокади не матиме конкретних наслідків. Піднімати питання про її зняття треба з урахуванням оцінки кроків "іншої сторони".

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента готує форум для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі