вівторок, 13 листопада 2012 21:52

Одна з причин поміркованості опозиції у тому, що під ЦВК виходило мало людей - експерт

Одна з причин поміркованості опозиції у тому, що під ЦВК виходило мало людей - експерт
Володимир Фесенко. Фото: mair.in.ua

Опозиційним силам варто іти до парламенту, аби була можливість із середини впливати на ситуацію в країні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

Він наголосив, що нерішучість дій опозиційних сил пов'язані і з тим, що на мітинги опозиції проти фальсифікацій під Центральну виборчу комісію виходило не дуже багато людей.

"Я розумію, що зараз дуже багато прихильників опозиції розчаровані, хоча, я думаю, що опозиційні вожді розчаровані тим, що біля ЦВК збиралося мало їхніх прихильників. Одна річ — проголосувати з опозицію на дільницях, інша річ — вийти і підтримати їх на вулиці. Тому, думаю, що одна з причин такого поміркованого сценарію опозиції щодо відмови від обнулення списків, це те, що було дуже мало людей біля ЦВК", - підкреслив він.

Причиною такої пасивності українців є, на думку експерта, те, що люди розчаровані в лідерах опозиції.

"Тут скоріше спрацьовує психологічний феномен. При чому, різноманітний, починаючи від розчарування багатьох виборців і недовіри їх навіть до опозиційних вождів і закінчуючи специфічним впливом Інтернету. Зараз є жарт, що сучасний Майдан — це тисяча людей під ЦВК і мільйон "лайків" в Інтернеті. На жаль, проявилася така ситуація. І вона також впливає на поведінку опозиційних вождів", - наголосив він.

Водночас, Фесенко вважає позитивом те, що три опозиційні сили в наслідок післявиборчого конфлікту таки консолідуватися. Експерт переконаний, що опозиційним партіям варто таки іти, не зважаючи ні на що, до нової Верховної Ради.

"Парламент стане для опозиції хорошим плацдармом, з якого можна буде впливати на ситуацію, зокрема, з перевиборами у 5-ти проблемних округах та на виборче законодавство вцілому. Тим паче, що буде тиск і з боку міжнародних організацій щодо того, щоби хоча б трішки покращити, оптимізувати це законодавство і зняти деякі потенційні ризики, які зараз проявилися. Це також дасть опозиції шанс на перемогу вже у 2015 році. Плюс, є потреба і внесення змін до Конституції і ціла низка інших питань, у яких опозиція має брати участь", - наголосив він.

"Наступний рік буде дуже складним, дуже проблемним з точки зору соціально-економічної ситуації. І тут опозиція також буде впливати. Тому, думаю у парламент треба йти. Інша річ, там треба буде демонструвати і рішучість, і системність, і послідовність дій", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Одна з причин поміркованості опозиції у тому, що під ЦВК виходило мало людей - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі