вівторок, 03 квітня 2018 11:03

Один із аспектів справи Савченко спрямований проти РФ - екс-генпрокурор

Один із аспектів справи Савченко спрямований проти РФ - екс-генпрокурор
Надія Савченко хотіла показати, що Росія причетна до теракту, - екс-генпрокурор Святослав Піскун. Фото: obozrevatel.com

Дії підозрюваної у підготовці теракту та державного перевороту Надії Савченко були спрямовані проти Росії.

Таке переконання висловив колишній генпрокурор Святослав Піскун в інтерв'ю "Вестям".

"Якщо правда, що зброя завозилася з території ДНР до нас (а, схоже, це правда). І вона завозилася маркована, із документами російського виробника, то, природно, вони хотіли спровокувати заворушення. І тим самим заздалегідь повідомляли всьому світу про те, що це сплановано ФСБ і Путіним. Походження зброї завжди свідчить про те, яка країна організувала теракт. І дії Савченко були спрямовані проти РФ - раз зброя російська, значить, ноги ростуть звідти. Але є другий аспект. Він стосується Савченко як організатора терористичної групи", - зазначив Піскун.

Він не зміг дати прогноз завершення справи.

"Що до Савченко, чи хотіла вона це зробити або тільки складала плани, щоб показати значимість офіцерам? На ці питання повинен відповісти слідчий. Чекатимемо", - сказав Піскун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не сесійна зала" - суддя вчив Савченко ввічливості

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

За словами прокурорів, слідчі дії щодо Савченко не проводилися. Вона потрапила під контроль СБУ під час фіксування дій Володимира Рубана.

Зараз ви читаєте новину «Один із аспектів справи Савченко спрямований проти РФ - екс-генпрокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі