вівторок, 20 липня 2021 20:02

Оцінювати якість слідства у справі Шеремета можна буде після вироку суду - Монастирський

Оцінювати якість слідства у справі Шеремета можна буде після вироку суду - Монастирський
Монастирський зробив заяву щодо розслідування справи Шеремета. Фото: ua.news

Новий міністр внутрішніх справ Денис Монастирський прокоментував справу про вбивство Павла Шеремета.

Пресслужба МВС оприлюднила його заяву 20 липня, у роковини загибелі журналіста.

Монастирський вказав на те, що справа проти Андрія Антоненка, Яни Дугарь і Юлії Кузьменко наразі перебуває в суді. Він закликав дочекатися рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поплатився за правду - мати Павла Шеремета розповіла про загибель сина

"Саме від двох суддів та трьох присяжних, які відібрані стороною обвинувачення і стороною захисту, залежить доля трьох підозрюваних у загибелі Павла Шеремета. Тільки після оголошення вироку суду можна буде робити висновки щодо якості та професіоналізму слідства", - заявив міністр.

Монастирський зазначив, що його позиція у справі Шеремета "щира і відкрита", й нагадав, що вже озвучував її з трибуни Верховної Ради.

"Тому рідні, близькі, українське суспільство – всі ми маємо дочекатися рішення суду, який встановить істину в цій справі", - заявив він.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо й періодичних видань, у 1990-х і 2000-х - керівник відділу спеціальних інформаційних проєктів російського телеканалу ОРТ, згодом "Першого каналу". Останні п'ять років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Вибух на перетині вул. Івана Франка і вул. Богдана Хмельницького пролунав приблизно о 07:45. У салоні червоного Subaru перебував Шеремет. Через несумісні з життям травми він помер у "швидкій".

У причетності до вбивства підозрюють ветерана АТО й музиканта 41-річного Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга 40-річну Юлію Кузьменко та військову медсестру 26-річну Яну Дугарь. Але достатніх доказів їхньої провини слідство не має. Громадськість вимагає знайти й покарати справжніх замовників і виконавців убивства.

Зараз ви читаєте новину «Оцінювати якість слідства у справі Шеремета можна буде після вироку суду - Монастирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі