четвер, 22 жовтня 2015 17:28

Окуляри на "шару", фото з гранатометом та пароль до Wi-Fi - як кандидати заманюють виборців

У цьогорічної виборчої кампанії є багато нетипових історій підкупу виборців. Про це у коментарі Gazeta.ua сказала координатор виборчих і політичних програм громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"Гучних випадків підкупу безліч. Нещодавно з`явилась мапа порушень виборчого законодавства. Постійно оновлюємо інформацію. 19 жовтня у Подільському районі столиці кандидати від партії "Батьківщина" організували для жителів перевірку зору та безкоштовну роздачу окулярів. На оголошеннях зазначали, що це благодійна акція від адвокатського об'єднання "Український адвокат". Проте поруч був логотип "Батьківщини" та надпис: "Роздивись свого кандидата, зроби вибір свідомо!". А киян просили взяти з собою паспорт із пропискою.

 

Під час акції роздавали агітаційні матеріали на підтримку кандидатів у депутати Київради від партії "Батьківщина" Юрія Дідовця (81 округ) та Анни Рудник (80 округ). Бабусі в черзі почали шуміти та битись. Хтось викликав поліцію. Працівник штабу Юрія Дідовця кидав окуляри в натовп, а громадяни продовжували лаялись.

Кандидати в депутати до Київради від партії "УКРОП" приходять на зустрічі із виборцями у військовому спорядженні та зі зброєю. Андрій Грищук (39 округ), Юрій Єременко (41 округ), Олексій Бежевець (42 округ) та Вадим Тертичний (40 округ) приносять з собою АКС 74, ручний протитанковий гранатомет, тубус від протитанкової керованої ракети. Ще бронежилет, каску і безпілотний літальний апарат. Пропонують людям сфотографуватися у спорядженні та зі зброєю, розібрати автомат Калашникова", - каже Айвазовська.

Координатор "ОПОРИ" розповіла, що в міському парку Радомишля на Житомирщині кандидат у депутати встановив паролем до Wi-Fi своє ім`я і прізвище.

"На День незалежності 24 серпня там за ініціативою мецената Грант Даяна встановили доступ до інтернету через Wi-Fi. Він - кандидат у депутати до Житомирської обласної ради за списком партії БПП "Солідарність"", - додала Айвазовська.

Каже, у Івано-Франківську від "Солідарності" запрошували на зустріч з фіктивним "Міхаїлом СаакашІвлі". "Зустріч з невідомим "Саакашівлі" заплановували на 5 жовтня. Не писали жодних вихідних даних. Використали символіку політичної партії Блок Петра Порошенка "Солідарність", проте у виборчому штабі кандидата у мери від БПП Ігоря Насалика від цього відхрестились", - зазначила координатор виборчих і політичних програм громадянської мережі "ОПОРА".

Нагадаємо, мешканців 62-го будинку на вулиці Степана Бандери в Івано-Франківську запросили на освячення ліфта. Церемонію організував кандидат на посаду міського голови, "свободівець" Руслан Марцінків. Також повідомляють, що за сприяння кандидата від БПП "Солідарність" Володимира Шарія у львівському ліфті замінили катушки.

 
Зараз ви читаєте новину «Окуляри на "шару", фото з гранатометом та пароль до Wi-Fi - як кандидати заманюють виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі