четвер, 22 серпня 2024 19:50

Очільник МЗС Польщі спрогнозував, коли Україна може вступити до ЄС

Очільник МЗС Польщі спрогнозував, коли Україна може вступити до ЄС
Україна може вступити до Євросоюзу під кінець цього десятиліття, вважає глава МЗС Польщі Радослав Сікорський. Фото: AP

Україна може вступити до Євросоюзу під кінець цього десятиліття.

Або на початку наступного Таку думку в інтерв'ю "Еспресо" висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

На думку міністра, у цьому питанні багато залежатиме, по-перше, від того, якою буде ситуація на фронті, бо від цього залежатимуть бюджетні можливості України, але також і наскільки далеко європейське право має досягати; від того, наскільки швидко проводитимуться реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер остаточно: Рада ЄС ухвалила важливе рішення щодо вступу України та Молодови

"Бо переговори насправді означають, що Україна повинна перейняти практику європейського законодавства, тобто перекласти на українську мову та проголосувати в Раді кількадесят тисяч сторінок європейського законодавства - велетенська робота. 35 розділів для переговорів, зокрема такі складні, як сільське господарство чи транспорт", - відповів міністр.

Він констатував, що Україна - велика країна, тому відіграватиме значну роль в економіці ЄС, а також матиме багато голосів у Європарламенті та Раді Європи. На переконання Сікорського, під впливом України зміниться також Європейський Союз.

"Це буде нелегкий процес, зачіпатимуться важливі інтереси як у вас, так і в нас. І узгодження цього всього так, аби всі виграли, легким не буде. Але якщо ми всі зробимо те, що в наших силах, тоді, на мою думку, під кінець цього десятиліття або на початку наступного Україна може увійти до Євросоюзу", - резюмував міністр.

Україна може вступити до ЄС швидше, ніж інші кандидати.

Це можливо завдяки 10-річній інтеграції в зону вільної торгівлі та ринки ЄС, сказала віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Реалістичними є заяви президента Європейської Ради Шарля Мішеля, що до 2030 року вісім країн-кандидатів приєднаються до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Очільник МЗС Польщі спрогнозував, коли Україна може вступити до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі