пʼятниця, 21 лютого 2020 03:12

Очікуємо повернення 200 українців додому в результаті обміну з РФ - Пристайко

Очікуємо повернення 200 українців додому в результаті обміну з РФ - Пристайко
Пристайко розповів про обмін полоненими. Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що в Україні очікують найближчим часом наступного обміну утримуваними особами з Російською Федерацією.

"Ми найближчим часом збираємося завершити цей процес. Ми не хочемо називати кількість конкретно, але ми говоримо, що до 200 українців зможуть повернутися додому до своїх родин. Це велике досягнення і великі очікування з нашого боку", - глава МЗС повідомив на брифінгу в Ню-Йорку, передає УНІАН.

Також міністр зазначив, що зараз не та ситуація, щоб називати імена і точну кількість українців, які повернуться додому.

"Процес обміну дуже чутливий, але ми говоримо, що якщо нам вдасться домогтися цього моменту, коли ми зможемо здійснити обмін, то до 200 українців повернуться додому до їх сімей, і тим самим ми отримаємо можливість максимально наблизитися до реалізації обміну "всіх на всіх" , завдяки чому ми зможемо закрити цей розділ переговорів з обміну заручниками", - додав глава українського МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не будемо вести діалог з маріонетками на Донбасі - Пристайко

Раніше Пристайко заявляв, що Україна планує провести черговий обмін полоненими з РФ до наступного саміту "Нормандської четвірки", запланованого на квітень 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Очікуємо повернення 200 українців додому в результаті обміну з РФ - Пристайко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі