неділя, 10 листопада 2013 17:47

Обговорюється питання в'їзду українців в Росію за закордонними паспортами - генконсул

Обговорюється питання в'їзду українців в Росію за закордонними паспортами - генконсул

Формат роботи російського консульства в Криму не зміниться в разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Про це журналістам у Севастополі заявив генконсул РФ у Криму В'ячеслав Світличний.

"Чому він повинен змінитися? Ми працюємо не з Європейським союзом, а з Україною. Україна завжди буде нашим найближчим партнером. Це братська дружня держава. Цього ніщо не зруйнує. Ми залишимося тут в будь-якому випадку, і в будь-якому випадку українські представництва будуть працювати в Росії на тій же нормальній партнерській основі. Я не прихильник апокаліптичного сценарію. Просто нас очікує не дуже певний і ясний період. Він пройде, і ми розберемося. Ми будемо також близькі, як і раніше. Ніяких сумнівів у нас, російських дипломатів, в цьому плані немає", - сказав Світличний.

Дипломат спростував чутки про те, що Росія збирається вводити для України візовий режим, однак визнав, що перетинати кордон незабаром, можливо, доведеться за закордонними паспортами.

"Віз однозначно в осяжному майбутньому не буде. Але те, що в'їзд можливий за закордонними паспортами, це питання обговорюється. Поки про терміни мова не йде, але такі можливості існують", - сказав Світличний.

Зараз ви читаєте новину «Обговорюється питання в'їзду українців в Росію за закордонними паспортами - генконсул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

603

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі