вівторок, 27 вересня 2011 13:18

Обіг долара в Україні повинен бути обмежений - Азаров

Обіг долара в Україні повинен бути обмежений - Азаров

Прем'єр-міністр Микола Азаров переконаний, що в Україні потрібно обмежити обіг долара й підсилити розрахункові операції у гривні.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це він сказав сьогодні журналістам під час огляду будівництва нової станції метро ВДНГ, коментуючи постанову НБУ щодо обміну валюти з паспортом.

Прем'єр-розповів, що у нього вчора відбулася зустріч з головою Нацбанку Сергієм Арбузовим. Він зазначив, що НБУ достатньо автономний, аби ухвалювати рішення, які пов'язані з валютним регулюванням.

"Я сказав Сергію Геннадійовичу, що є окремі скарги, певні занепокоєння не тільки простих людей, а й з Асоціації українських банків (щодо обміну валюти з паспортом – ред.)", - зазначив Азаров.

Тому, за його словами, потрібно розглянути перший досвід і проблеми застосування обміну валют з паспортом.

"У мене не викликає сумнівів, що рішення Національного банку правильне. Треба нарешті серйозно займатись тіньовою економікою, виплатою зарплат в конвертах. Взагалі, долар не повинен ходити в нашій країні як засіб розрахунку. У нас нормальна валюта – це гривня", - наголосив прем'єр.

Він підкреслив, що українська валюта надійна, стабільна, і вона повинна використовуватись під час розрахункових операцій в Україні, а долар має застосовуватись для поїздки на відпочинок.

"Його обіг у країні повинен бути обмежений", - підкреслив глава уряду і нагадав, що Україна протягом 20 років розраховувалась чужою валютою, а в Європі, за його словами, ніхто не розраховується гривнею, а тільки своєю національною валютою.

Нагадаємо, згідно нової постанови №278 Національного банку України, з 23 вересня обмін валют у будь-якій кількості здійснюється лише за пред'явлення паспорту чи іншого документу, який вказує на місце проживання людини.

Зараз ви читаєте новину «Обіг долара в Україні повинен бути обмежений - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі