субота, 19 травня 2012 09:39

"Нунсівець" застеріг: Є небезпека просто продати Україну Росії

"Нунсівець" застеріг: Є небезпека просто продати Україну Росії
Микола Катеринчук: в оточенні президента є кілька груп впливу - за Росію і за ЄС. Фото: tsn.ua

Якщо в оточенні президента Віктора Януковича переможе російський вектор, то є небезпека "просто продати Україну як територію".

Таку думку в ефірі Першого національного каналу висловив народний депутат Микола Катеринчук.

"Сьогодні в оточенні президента України, який приймає всі рішення і у внутрішній, і у зовнішній політиці, є декілька груп впливів. Це все крупні бізнес-групи. Одні орієнтовані на російський вектор розвитку, бо вони там отримують більше прибутків, інші – захист від російської інтервенції і можливої експансії",- зазначив він.

Сьогодні не так важливо, який з цих векторів переможе, переконаний нардеп.

"Важливо, чи встоїть національна еліта перед цим натиском. Бо сьогодні дуже велика спокуса є просто продати Україну як територію, як велика кількість населення в споживання іншій країні. Якщо Європейський Союз пропонує прозорі правила гри рівноправного партнерства, то Російська Федерація говорить тільки про одне: "Митний союз і ви втрачаєте частину своєї незалежності на користь іншої держави", - пояснив Катеринчук.

Владі сьогодні, за словами політика, вигідно було б вирішити проблему, пов'язану зі справами Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших.

"У влади Януковича немає підтримки всередині країни і цілком природно було б розв'язати питання Тимошенко, Луценка і інших політв'язнів, чим розв'язати собі руки і піти на розумну, рівноправну співпрацю з Європейським Союзом. І це і вигідно, і далекоглядно і дає можливість захистити свої національні інтереси", - наголосив Катеринчук.

Якщо такого не буде, підкреслив нардеп,  то буде розв'язано інший сценарій: через Конституційну асамблею буде внесено зміни до Конституції , які дозволять потім змінити законодавство України для вступу в Євразійський Союз.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" застеріг: Є небезпека просто продати Україну Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі