четвер, 15 листопада 2012 14:06

Новий парламент повинен продовжити реформування кримінальної юстиції - "регіонал"

Новий парламент повинен продовжити реформування кримінальної юстиції - "регіонал"
Фото: transparentukraine.org

Новий парламент повинен продовжити реформування кримінальної юстиції.

Таку думку під час круглого столу висловив "регіонал" Володимир Олійник.

За його словами, потрібно продовжувати роботу по реформуванню правоохоронних органів.

"Хіба в нас (з опозицією — ред.) немає спільного інтересу зробити більш справедливими суди? Хіба немає інтересу продовжити реформування кримінальної юстиції? Ми прийняли новий КПК. Експерти дали добру оцінку на стадії розробки, після чого ми його направили у відповідні юридичні інституції Європи і так само отримали позитивні висновки", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доній: Опозиції варто пам'ятати про "очищення і єднання"

Також він додав, що необхідно розглянути декриміналізацію цілої глави "Кримінальні проступки". "Треба продовжити і реформування самих органів, бо ми бачимо, що коїться в міліції, в окремих структурах, в прокуратурі. Нам потрібно рухатися в напрямку того, щоб прийняти закони, які б дозволили самим громадянам приймати більш активну участь у суспільному житті", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо в ПР приймуть мудре рішення, то віддадуть посаду спікера опозиції - експерт

Олійник повідомив, що держава стоїть перед серйозними викликами. Окрім того, за його словами, опозиція "зіткнеться з найгіршою ситуацією", оскільки, "коли ви нічого не робите, то проблеми накопичуються, вони самі по собі не вирішуються, треба, щоб ми переймалися інтересами держави і людей, а не політичними амбіціями".

Зараз ви читаєте новину «Новий парламент повинен продовжити реформування кримінальної юстиції - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі