середа, 26 грудня 2012 23:50

Новий КПК працює для влади — Кожем'якін

Новий КПК працює для влади — Кожем'якін
Фото: tvi.ua

Новий Кримінально-процесуальний кодекс (КПК) прийнятий для захисту інтересів влади.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від фракції "Батьківщини" Андрій Кожем'якін.

Зокрема, політик заявив, що новий Кримінально-процесуальний кодекс прийнято в умовах авторитаризму, і він не вирішує жодних питань.

"Усі пропозиції, які ми вносили до нового КПК, були відхилені більшістю", – сказав Кожем'якін.

"Той КПК, який зараз прийнято – це Кодекс, проти якого ми виступали і будемо виступати. Його прийняли для нашої влади в умовах авторитаризму", - додав опозиціонер.

Слід зазначити, що голова правління Української гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров вважає, що новий Кримінально-процесуальний кодекс містить низку позитивів.

"Новий Кримінально-процесуальний кодекс виявився значно кращим, ніж можна було очікувати. Я думав, що він буде гіршим", – зазначив Захаров.

Нагадаємо, новий Кримінально-процесуальний кодекс, який повністю змінює судову та слідчу процедуру в країні, набрав чинності в ніч з 19 на 20 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Новий КПК працює для влади — Кожем'якін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі