понеділок, 26 лютого 2018 11:27

Новий голова Нацбанку, соціалка для військових - за що візьметься Рада цього тижня

Новий голова Нацбанку, соціалка для військових - за що візьметься Рада цього тижня
Ключове питання Верховної Ради на цей тиждень - призначення нового голови Нацбанку. Фото: УНІАН

Верховна Рада має включити у порядок денний законопроект про Антикорупційний суд. Ключове питання тижня - обрання нового голови Нацбанку.

Про це на погоджувальній раді заявив спікер Андрій Парубій.

"2900 законопроектів - це загальна кількість, яка пропонується на цю сесію", - сказав він.

"Є важливий закон про Антикорупційний суд. Для того, щоб комітет міг перейти до його розгляду, треба включити його у порядок денний. Дане питання має не тільки великий суспільний резонанс, але і важливий для наших міжнародних контактів", - продовжив він.

Першим блоком у вівторок депутати розглянуть питання соціального захисту військових.

"Це сім питань. Вони не є конфліктими. Але їх багато накопичилося", - сказав Парубій.

"Другий блок - питання фінансової політики, важливі для співпраці з МВФ і угоди з ЄС. Після обіду переходимо до питань транспорту", - розповів спікер.

У середу депутати традиційно розглянуть ратифікації і питання про бізнес-омбудсмена, щоб "вийти на прийняття рішення у четвер.

"У четвер розглянемо інформаційну політику, реформу парламенту - щодо кількості комітетів. І ключове кадрове питання цього тижня - обрання голови Національного банку", - сказав Парубій.

Кадрове питання займе півтори години часу, спрогнозував спікер і попросив фракції завершити політичні консультації з кандидатом на голову НБУ - Яковом Смолієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дати по руках Путіну" - нардепи звернуться до західних колег

Валерія Гонтарева очолила Нац­банк 19 червня 2014 року. Її кандидатуру запропонував Верховній Раді президент Петро Порошенко. "За" проголосували 349 депутатів. Тоді курс національної валюти був 11,84 гривні за долар. 10 квітня 2017 року заявила, що йде у відставку. З травня обов'язки голови НБУ виконує її перший заступник Яків ­Смолій.

Зараз ви читаєте новину «Новий голова Нацбанку, соціалка для військових - за що візьметься Рада цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі