вівторок, 18 жовтня 2016 11:08

Нормандська четвірка визначилася з датою зустрічі

Нормандська четвірка визначилася з датою зустрічі
ЕРА/ТАСС

19 жовтня у Берліні відбудеться зустріч глав держав у Нормандському форматі.

Про це у телефонній розмові домовились президент України Петро Порошенко з президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель, інформує сайт глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін дає задній хід

Сторони обговорили безпекову ситуацію на Донбасі.

"Співрозмовники домовились провести 19 жовтня у Берліні зустріч глав держав у Нормандському форматі для спонукання Росії виконати безпекову частину Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Порошенко наголосив на важливості спільної позиції України та країн ЄС напередодні саміту Європейської Ради, який відбудеться 20-21 жовтня 2016-го в Брюсселі, де розглянуть стратегію відносин із Росією.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що зустріч лідерів нормандської четвірки у Берліні передчасна.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань". План дій містить пункт про проведення виборів на окупованій території.

Зараз ви читаєте новину «Нормандська четвірка визначилася з датою зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі