понеділок, 03 березня 2014 19:29

"Ніхто не може вказувати українському народу, який прапор підіймати", - сімферопольці підтримали свою армію

"Ніхто не може вказувати українському народу, який прапор підіймати", - сімферопольці підтримали свою армію
Фото: dumskaya.net

В Cімферополі біля управління військ берегової охорони на вул. К. Маркса пройшла акція на підтримку українських військових.

Участь у ній взяли 30-40 чоловік. Люди прийшли висловити свою підтримку, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

До учасників акції вийшли представники військової частини і подякували їм за підтримку. Полковник Сергій Володимирович (прізвища не низиває) сказав: "Ми хочемо подякувати всіх людей, що прийшли на акцію за підтримку. Солдатам вона зараз дуже важлива".

Військова частина працює в штатному режимі, офіцери ходять додому. Все необхідне у них є. Він не вважає, що їх управління заблоковане.

Під час акції до управління підійшла група людей з георгіївськими стрічками (15 чоловік). Мітингувальниками обмінялися звинуваченнями. Люди з георгіївськими стрічками стверджували, що влада в Києві захоплена, головнокомандуючий незаконно відсторонений від виконання своїх обовязків, тому всі військові повинні підпорядковуватися кримській владі. На це полковник сказав: "У нас немає прізвищ, у нас є посади: головнокомандуючий, керівник генштабу, голова Верховної ради. Їх накази ми будемо виконувати, тому що ми присягали українському народу".

"Я хочу підтримати наших військових. Я вважаю, що вони несуть свою службу і це правильно. Щоб вони не відчували себе кинутими. Я вважаю, що ніхто не може вказувати українському народу, який прапор підіймати, а військових змушувати зрадити присягу", - каже учасниця акції Оксана, жителька міста Сімферополь.

"Україна окупувала Крим ще в 1992 році. Коли розпадався Радянський союз, процедура приєднання Криму в Україну була порушена. Те що відбулося в Києві на майдані це незаконне захоплення влади. Ми не будемо підпорядковуватися київські владі", - сказав член народної дружини Генадій.

В 520 метрах від управляння знаходиться 2 військових вантажівки КамАЗ біля яких стоїть до близько 10 людей зі зброєю. На питання, хто вони, не відповідають.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не може вказувати українському народу, який прапор підіймати", - сімферопольці підтримали свою армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі