середа, 18 квітня 2018 10:59

Нічого не робить, ще й зливає Гройсмана в унітаз - у коаліції різко звернулися в бік Порошенка

Нічого не робить, ще й зливає Гройсмана в унітаз - у коаліції різко звернулися в бік Порошенка
Президент у разі якихось непорозумінь перекладає відповідальність на уряд, залишаючись при цьому "білим і пухнастим", кажуть в "Народному фронті". Фото: УНІАН

Президент у разі якихось непорозумінь перекладає відповідальність на уряд, залишаючись при цьому "білим і пухнастим".

Про це сказав народний депутат з "Народного фронту" Ігор Лапін в кулуарах.

"Україна - парламентсько-президентська республіка. Народ України обирає парламент, парламент вибирає уряд. Уряд виготовляє продукт у вигляді економіки, соціальних стандартів.

Що виготовляє президентська вертикаль? Нічого. Натомість забирає в уряду ті чи інші повноваження, важелі. І у випадку якогось непорозуміння зливає уряд в унітаз. Самі залишаються білі і пухнасті", - зауважив він.

"Потрібна хороша вертикаль Міністерства закордонних справ і прем'єр-міністр. Президент має виконувати функцію зовнішньої політики, не забираючи важелі і не поїдаючи 30% бюджету", - сказав нардеп.

"Уряд має несту всю відповідальність. але маючи для цього важелі", - резюмував Лапін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинова хотіли зробити прем'єром

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряду бракує повноважень для вирішення актуальних питаннь. Про це він сказав 17 квітня під час суспільно-політичного форуму "Реформи під прицілом: діалог громадськості та уряду".

Зараз ви читаєте новину «Нічого не робить, ще й зливає Гройсмана в унітаз - у коаліції різко звернулися в бік Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі