середа, 20 жовтня 2021 19:32

Немчінов, Таран, Ткаченко та інші – експерт спрогнозував кадрові ротації в уряді

Немчінов, Таран, Ткаченко та інші – експерт спрогнозував кадрові ротації в уряді
Влада запускає процес звільнення міністрів в уряді, щоб врятувати рейтинг президента Володимира Зеленського. Фото: УНІАН

Після звільнення Дмитра Разумкова та планового переформатування у Верховній Раді влада запускає процес звільнення міністрів в уряді, щоб врятувати рейтинг Володимира Зеленського.

Склад Кабміну може оновитися принаймні на третину. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі політичний експерт Олексій Голобуцький.

"По деяких міністрах вже накопичився критичний рівень негативу, деякі міністри просто не змогли налагодити та продемонструвати хоч якусь ефективну помітну роботу. До того ж свіжий офшорний скандал, вагнергейт та критичну ситуацію з тарифами влада хоче перебити "кадровою темою". І ще й свіжа соціологія з відкатом рейтингу президента змушує Зеленського до рішучих кадрових змін. Логіка тут проста - демонстрування своєї сили і таким чином рятувати президентський рейтинг, пропонуючи виборцям "цапів відбувайлів-міністрів", яких можна зробити винним в усіх провалах влади", - пише Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставки в уряді: перший міністр написав заяву

Зокрема, кандидатом на виліт він називає міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, який заблокував подання на розгляд уряду аналітичної записки "Нафтогазу" про критичну ситуацію з газом та щодо росту ціни на нього.

Також, за його інформацією, планується звільнити міністра культури Олександра Ткаченка.

"Він відверто провалив свою роботу на посаді та був малоефективним у протистоянні з мером Кличком. Саме Ткаченка називали одним із претендентів на посаду голови КМДА, але від цієї ідеї вже остаточно відмовилися, бо Ткаченко показав свою повну неефективність. До того ж звільнення Ткаченка стане символічним прощанням з Коломойським. Принаймні влада буде намагатися це так показати", - зазначив Голобуцький.

Окрім того, кандидатом на звільнення Голобуцький називає міністра юстиції Дениса Малюську, який "замість вдосконалення юридичних сервісів намагається заробляти на тюрмах і СІЗО". Також, за його інформацією, є купа претензій до міністра оборони Андрія Тарана, який "так і не спромігся налагодити державне оборонне замовлення" та віцепрем'єра і міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, який провалив реформу оборонпрому.

Після переформатування уряду Офіс президента з великою ймовірністю розпочне ротацію на рівні регіонів. Вже формуються списки очільників ОДА, які не досидять на своїх посадах до кінця осені, повідомляє експерт.

Рейтинг Володимира Зеленського почав знижуватися, натомість після відставки почала рости підтримка Дмитра Разумкова. Про це свідчать дані опитування КМІС.

Якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, до другого туру вийшли б Володимир Зеленський та Петро Порошенко. За Володимира Зеленського готові проголосувати 24,7% тих, хто визначився зі своїм вибором. За Петра Порошенка – 15,6%.

Зараз ви читаєте новину «Немчінов, Таран, Ткаченко та інші – експерт спрогнозував кадрові ротації в уряді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі