вівторок, 30 липня 2013 12:46

Не залишилося жодної можливості попасти до ВНЗ через хабар - Табачник

Не залишилося жодної можливості попасти до ВНЗ через хабар - Табачник
Дмитро Табачник. Фото: www.news24ua.com

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник переконаний, що не залишилося жодної можливості вступити до ВНЗ через хабарі.

Про це він сказав під час прес-конференції, коментуючи затримання ректора податкового університету Петра Мельника, за те що той нібито брав гроші за вступ абітурієнтів до ВНЗ.

"М'ятих сторінок не залишилося. Більше того в цьому році наказ на зарахування буде формувати Єдина державна електрона база", - підкреслив він, запевнивши, що інших способів потрапити до навчального закладу немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельник скаржився, що на нього наїжджають — Ляшко

Міністр переконаний, що всі подібні випадки є лише наслідком діяльності шахраїв та довірливості батьків.

"Мова йде лише про якусь невикорінну непересічну довіру людей: "Давайте ми ще якось перестрахуємося" - це головна проблема", - запевнив Табачник

Щодо справи Мельника, то міністр підкреслив, що не володіє інформацією про перебіг справи, оскільки вона є у підпорядкуванні міністерства доходів і зборів. Водночас він розповів, що останній раз ректора затримували при спробі взяти хабар у 2010 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ректор Податкового університету "погорів" на хабарі

"Коли я отримав офіційного листа від прокуратури, що директора вузу Запорізької області бере хабар, то в цей же день відсторонив, звільнив ректора, який був затриманий на одержанні грошової нагороди", - розповів він.

Щодо ситуації із Мельником, Табачник підкреслив:

"Це дійсно ситуація, яка плямує всю освіту. Але з іншого боку, жахливі ДТП не ставлять під сумнів те, що більшість водіїв це наші сумлінні громадяни, які дотримуються правил і використовують автомобіль лише як зручний засіб пересування, а не засіб нанесення комусь ушкоджень".

Зараз ви читаєте новину «Не залишилося жодної можливості попасти до ВНЗ через хабар - Табачник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі