понеділок, 29 квітня 2024 05:55

Не така чорно-біла, як вважається: в МЗС Польщі розповіли про позицію Трампа щодо України

Не така чорно-біла, як вважається: в МЗС Польщі розповіли про позицію Трампа щодо України
В МЗС Польщі розповіли про ставлення Трампа до України. Фото: Getty Images

Позиція кандидата в президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональда Трампа щодо України "не така чорно-біла, як думають деякі люди".

Відсутність жорсткої опозиції з його боку щодо допомоги для України говорить про те, що ставлення 45-го президента до України змінюється, вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише Politico.

"Я не почув жодного протесту. Тож я сподіваюся, що кандидат Трамп побачив, що ця опозиція щодо допомоги Україні насправді не популярна в Сполучених Штатах, що вона шкодить його шансам бути переобраним", - сказав Сікорський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп зберігає перевагу над Байденом перед виборами в США - опитування

Він додав, що Трамп також відправляв Україні протитанкові ракети "перед війною, коли інші цього не робили".

"Трамп мав рацію, закликаючи нас усіх у Європі витрачати більше на оборону", - сказав Сікорській.

Також він звернув увагу на заяву Трампа, зроблену напередодні голосування у Палаті представників США за допомогу Україні на $61 млрд. Тоді Трамп заявив, що "виживання та сила" України є важливими для США.

Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що може змусити Україну відмовитися від частини територій. А саме від Криму та Донбасу.

І тоді, на його думку, війна Росії в Україні припиниться, говорив він у приватних розмовах, пише видання The Washington Post у статті "Секретний план Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни".

Зараз ви читаєте новину «Не така чорно-біла, як вважається: в МЗС Польщі розповіли про позицію Трампа щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі