вівторок, 21 вересня 2021 23:16

"Не робімо святих мучеників з тих, хто привів Зеленського до влади" - мережі про Разумкова

"Не робімо святих мучеників з тих, хто привів Зеленського до влади" - мережі про Разумкова
Разумков і Єрмак аплодують у виборчому штабі Зеленського під час оприлюднення даних екзит-полу, 21 квітня 2019 року. Фото: Getty Images

Цього тижня політики коментують питання відставки спікера Дмитра Разумкова. Той, відправивши до Венеційської комісії законопроєкт про олігархів президента Володимира Зеленського, не послухав фракцію "Слуга народу", заявляв Давид Арахамія.

Доки Разумков на лікарняному через повторне зараження коронавірусом, засідання Верховної Ради веде перший заступник Руслан Стефанчук.

Спікер діє не командно, вважають у президентській партії. Тим часом у трьох фракціях сказали, що не дадуть голоси за відставку.

Сам Разумков заявив, що народним депутатам нібито пропонують 50-100 тис. за підтримку "деяких відставок" у владі.

Gazeta.ua пропонує реакцію користувачів Facebook на події навколо крісла спікера.

Михайло Басараб, політолог

Сергій Руденко, публіцист

"Дмитро, вийшовши із тіні Зеленського, намагався надолужити свій час перебування у політичному "підпіллі". Роль дублера його вже не влаштовує. Як і кожен бек-вокаліст він мріяв про сольну політичну кар'єру. І тепер, схоже, ця сольна кар'єра починається".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський дивився футбол у віп-ложі з Арахамією

Віктор Таран, політолог

"Чому Арахамія ініціює відставку керівника апарату ВРУ. Саме керівник апарату здійснює оперативне управління секретаріатом парламенту, організовує роботу комітетів, звільняє та призначає працівників комітетів, забезпечує фінансову роботу парламенту, керує каналом "Рада", відповідає за організацію міжнародних зв'язків. Зокрема за направлення законопроєктів на розгляд до Венеційської комісії.

У разі його звільнення Разумков втрачає повноцінний контроль за організаційною роботою парламенту".

Богдан Процишин, сатирик

Микола Підвезяний, головний редактор "Главком"

Марина Данилюк-Ярмолаєва, журналістка

"Разумков може стати бажаним союзником будь-кого з нинішньої опозиції.

Ображений Дмитро Олександрович може доєднатись до мера Києва Віталія Кличка. І це буде добрий союз двох видних політиків, які стали жертвами жадібності Банкової.

У парі з умовним Петром Порошенком — означає, що опозиція матиме величезні поклади компромату на Офіс президента України.

У партнерстві з поміркованими центристами й навіть неагресивними колишніми регіоналами — за підтримки ресурсів Сергія Льовочкіна — Разумков може стати лідером такої собі Партії регіонів 2.0. І хоча третина громадян України його ще не ідентифікують візуально — навіть скандал із відставкою то є успішний піар".

Віктор Небоженко, політолог

"У Разумкова є таємні шанувальники з різних фракцій Верховної Ради, незадоволених цинізмом Офіса президента і нахабством Арахамії, який намагається грати роль "директора парламенту". Але в нього немає відкритих прихильників-депутатів".

Богдан Амосов, блогер

"Перед сном мав необережність подивитися Савіка. Стефанчук і Арахамія кричать на Разумкова. Разумков кричить на Стефанчука й Арахамію. Десь у кутку скайп-екрану Разумкову підкрикує Денісова з листочка на азірівському діалекті.

Всі одне одного звинувачують у зв'язках з олігархами, перебуваючи на каналі Ахметова, при чому слово "Ахметов" усі бояться вимовити, час від часу використовуючи іншоформи. Типу, як Той, кого не можна називати, у "Гаррі Поттері".

І безумовно, це було не токшоу, а політичний базар. Таке соромно дивитись".

Юрій Ніколов, редактор сайту "Наші гроші"

"Я думаю, це брехня і вкид. Тому що рядові служки отримують по 20 на місяць, голови комітетів по 50 не за красиві очі, а за службу. А докуповувати голоси на стороні після того, як Арахамія нібито домовився з Коломойським - це розписатися у лоховстві.

Швидше, Разумков просто тисне на жалість виборців і викликає ревнощі у довірливої прислуги. А що як хтось повірить і реально почне бешкетувати: "Де моя сотка?!"

Дмитро Разумков на президентських виборах 2019 року був речником штабу кандидата Володимира Зеленського, його політконсультантом. Очолював партію "Слуга народу".

На позачергових парламентських виборах був першим номером у списку "СН".

Зараз ви читаєте новину «"Не робімо святих мучеників з тих, хто привів Зеленського до влади" - мережі про Разумкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі