субота, 10 вересня 2022 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Не злякався – президент Латвії порушив неформальне правило у Києві

Не злякався – президент Латвії порушив неформальне правило у Києві
Президент Латвії Егілс Левітс першим серед західних лідерів порушив неформальне правило безпеки. Він залишився у Києві на ніч. Фото: facebook.com/egilslevitslv

Президент Латвії Егілс Левітс першим серед західних лідерів порушив неформальне правило безпеки під час перебування в Україні.

Він залишився у Києві на ніч, чого під час війни не робили західні високопосадовці. Про це повідомляє "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія закликала НАТО надати танки і літаки Україні

Дводенний візит латвійського президента до України здійснюється на фоні карколомних змін на фронті. ЗСУ ефективно наступають на сході та півдні. А частота російських ракетних обстрілів по віддалених від фронту регіонах суттєво знизилася.

З міркувань безпеки програма перебування латвійського президента не оприлюднюється до завершення візиту.

Президент України Володимир Зеленський 9 вересня зустрівся в Києві з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і президентом Латвії Еґілсом Левітсом. Вони висловили підтримку Україні – постачання зброї, фінансову.

"З початку повномасштабного вторгнення Росії на нашу землю з нами були ці держави й лідери, які проявили лідерські якості світового рівня. Латвія та Польща підтримують Україну в боротьбі з агресором ще з початку окупації Криму", – зазначив Володимир Зеленський після зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і президентом Латвії Еґілсом Левітсом.

Зараз ви читаєте новину «Не злякався – президент Латвії порушив неформальне правило у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі