понеділок, 26 листопада 2012 22:53

Навіть якщо Угода з ЄС частково набуде чинності, то стане запобіжником негативного розвитку подій - експерт

Навіть якщо Угода з ЄС частково набуде чинності, то стане запобіжником негативного розвитку подій - експерт
Фото: glavcom.ua

Навіть якщо Угода про асоціацію з ЄС частково набуде чинності, вона слугуватиме певним запобіжником для можливого негативного розвитку подій.

Таку думку у ефірі 5 каналу висловив науковий директор Інституту Євро- Атлантичного Співробітництва Олександр Сушко.

"Ця угода, якщо вона навіть частково набуде чинності, вона уже буде слугувати певним запобіжником для можливого негативного розвитку подій, зокрема, проти можливого вступу України під тиском Росії до Митного Союзу, це може  слугувати запобіжником для подальшої ізоляції України, чи для того, аби вона взагалі втратила вектор розвитку", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко хоче повернути міністерство промислової політики

За його словами, ця Угода виступатиме в ролі певного "застережника", який "не має прямого впливу на долю Юлії Тимошенко, але опосередковано – так".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніяких 40 мажоритарників у них немає, це брехня - Соболєв про заяву Чечетова

Відповідаючи на питання, про можливість введення персональних санкцій щодо України, на кшталт "списку Магнітського", він сказав: "Ніякого прямого впливу американського закону на дії Європейського Союзу немає, і не може бути. Не секрет, що питання можливих персональних санкцій – обговорюється. Інша справа – проти кого і яких саме санкцій, і в які терміни, і за яких умов. На сьогоднішній день є певні сумніви щодо того, що такі санкції можуть бути ефективними".

Зараз ви читаєте новину «Навіть якщо Угода з ЄС частково набуде чинності, то стане запобіжником негативного розвитку подій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі