середа, 03 грудня 2014 18:15

НАТО відновлює діалог з Росією - Штайнмаєр

НАТО відновлює діалог з Росією - Штайнмаєр
Фото: www.unian.ua

НАТО схвалило пропозицію Німеччини про розробку механізму взаємодії з Росією в період міжнародної політичної кризи.

Про це заявив у середу, 3 грудня, в Брюсселі міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр.

За його словами, керівництву альянсу необхідно "шукати можливості для відновлення контактів на рівні військових експертів", передає агентство DW з посиланням на AFP.

Глави МЗС країн НАТО вважають, що побудова діалогу дозволить швидше вирішити напружені питання в умовах гострих політичних розбіжностей між Росією і Заходом. Зокрема, Штайнмаєр зазначив, що через українську кризу контакти НАТО з Росією стали слабшими, ніж в період холодної війни. При цьому німецький політик вказав на конфліктні ситуації у зв'язку з діями російської військової авіації в повітряному просторі країн альянсу.

НАТО призупинила співпрацю з Москвою 1 квітня 2014 після російської анексії Криму. Зустрічі на дипломатичному рівні в Раді НАТО-Росія не проводилися з червня. Проте генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив у вівторок, 2 грудня, що військовий контакт з Росією буде продовжено, а "канали для політичного діалогу" залишаються відкритими.

Зараз ви читаєте новину «НАТО відновлює діалог з Росією - Штайнмаєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі