пʼятниця, 03 листопада 2017 13:12

"Народний фронт" висловився щодо можливого відновлення військово-технічної співпраці "Антонова" з Росією

"Народний фронт" висловився щодо можливого відновлення військово-технічної співпраці "Антонова" з  Росією
"Народный фронт" звернувся до Служби безпеки України та Кабінету Міністрів стосовно інформації про співпрацю ДП "Антонов" З Росією. Фото: Укрінформ

"Народний фронт" обурений медіа-повідомленнями про те, що українське державне підприємство "Антонов" може відновити сервісне обслуговування літаків Ан-124 російської авіакомпанії "Волга-Днепр". Вся подібна співпраця мала бути зупинена іще 2015 року за рішенням уряду Арсенія Яценюка, - і так має бути до нашої перемоги в україно-російській війні.

Нагадуємо: йдеться про транспортні літаки "Руслан" в розпорядженні країни-агресора, які можуть, і будуть, використовуватися для перекидання військ і бойової техніки Росії. Іншими словами, це літаки подвійного військово-цивільного призначення.

Подібна співпраця з російськими підприємствами є аморальною, і однозначно заборонена діючим законодавством України (зокрема, рішеннями Ради національної безпеки і оборони).

Крім того, обслуговування компанії "Волга-Днепр" сприяло б підтримці її монопольного становища на цивільному міжнародному ринку, отже - підтримці економіки агресора. Жодні гіпотетичні вигоди від цього для ДП "Антонов" незіставні зі шкодою для України.

Ми звертаємося до Служби безпеки України та Кабінету міністрів щодо негайної перевірки інформації, яка з'явилася в ЗМІ. Зокрема, необхідно створити спеціальну комісію і з'ясувати, чи були факти порушення санкцій проти агресора, встановлених рішеннями РНБО. А також, чи мало місце порушення встановленого законом порядку експорту послуг подвійного призначення. Відповідні керівники мають відзвітувати про результати такої перевірки у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Народний фронт" висловився щодо можливого відновлення військово-технічної співпраці "Антонова" з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі