субота, 19 березня 2011 20:49

Нардепи зроблять корупціонерами вчителів і лікарів - екс-губернатор

Нардепи зроблять корупціонерами вчителів і лікарів - екс-губернатор

Новий антикорупційний закон спрямований не на боротьбу з корупцією, а на залякування людей.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" розповів екс-голова Полтавської ОДА і член Української народної партії Валерій Асадчев.

"Антикорупційни закон покликаний не на боротьбу з корупцією, а на те, щоб переважну більшість населення зробити корупціонерами. Напустити на них силову машину, щоб людей тримати у стані страху. Корупціонерами стануть всі вчителі, лікарі, працівники культури. Вони знаходяться на жалюгідних державних статках. Ніхто бюджетні витрати їм збільшувати не буде. Хіба для когось секрет, що у школах класи ремонтують батьки? Ми до цього вже давно звикли. А зараз це буде корупція", - наголосив він.

За словами екс-губернатора, цей закон покликаний зовсім не на те, щоб вдарити по корупції там, де вона реально існує.

"У Верховній Раді дивляться, як зробити, щоб весь потік (прийняття антикорупційного закону - ред.) був направлений на народ, але їх особисто обійшов. Це головне над чим вони зараз працюють. Нічого цей закон не дасть. Сьогодні є корумпованою сама політична модель, яка запроваджена в Україні", - зазначив Асадчев.

Він зауважив, що корумповане все - навіть правоохоронна система.

"Її навіть реформувати вже неможливо. Потрібно будувати нову систему на новій законодавчій базі. Проте нинішня влада цього не зробить", - додав член УНП.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні антикорупційний закон, внесений президентом Віктором Януковичем. За відповідне рішення проголосувало 330 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи зроблять корупціонерами вчителів і лікарів - екс-губернатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі